zondag 10 februari 2019

Gezellige drukte in onze klas!

De voorbije weken leerden we in onze klas veel over de Noordpool en de dieren die er leefden. We maakten onze eigen Noordpool met de spullen die de kleuters van thuis meegebracht hadden. De juf bracht elke dag ijsblokjes mee...hiermee werd er volop geëxperimenteerd en ook in de poppenkast kwamen de ijsblokjes van pas. De pinguïn stopte stiekem ijsblokjes in het bed van Lotje!!! (dat was lachen!)
Onze groentjes mochten een pinguïn puzzelen en onze blauwtjes leerden hoe ze zelf een pinguïn konden tekenen. Dat hebben ze allemaal heel knap gedaan! We haalden ook onze 'Krullenbol' nog eens boven en tekenden door schrijfbewegingen te maken een mooie pinguïn.
Deze week hebben we op school ons project over 'boeken'. Op maandag komt schrijfster Gerda Dendooven op bezoek voor onze blauwtjes, en op dinsdag komt Liesbet Slegers voor onze groentjes.
We gaan in onze klas ook werken rond het boek 'Peuzel het boekmonster'.
Op dinsdag is het dikke truiendag....Denk er aan om allemaal een lekker, warme trui aan te doen, want de verwarming zal enkele graden kouder gezet worden!
Op woensdag moeten we enkel onze drinkbus meebrengen want dan krijgen we van het oudercomité lekkere groentjes als tussendoortje.
Op donderdag brengen we met onze klas een bezoekje aan de bib en op vrijdag sluiten we onze projectweek af met een toonmoment. We nodigen alle ouders, grootouders,..uit om vanaf 14u45 samen met hun kleuter te gaan kijken in de verschillende klassen.
We kijken alvast uit naar een goedgevulde week!

Brief:

Beste ouders,
Deze week gaan we met heel de school werken rond het project ‘boeken’. We willen de kleuters in onze klas met zoveel mogelijk verschillende soorten boeken kennis laten maken.
De kinderen die willen mogen van thuis boeken meebrengen. We zijn op zoek naar atlassen, kookboeken, info-boeken, tijdschriften, strips, kranten,…. Zo kunnen we in onze klas een grote ‘leeshoek’ maken.
Zetten jullie overal de naam van jullie kleuter op? Dank je wel!
Met vriendelijke groet,
Juf Annemie en Juf Evelyne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten